Gidsduiken

Curaçao bied vele prachtige duikplaatsen en de meeste zijn vanaf de kust bereikbaar. We zullen een planning maken op basis van je voorkeuren. En maak je geen zorgen als je niet weet waar je heen wilt, wij zorgen ervoor dat je een geweldige duik hebt.

Waar kan je duiken op Curaçao? Dit is een kleine greep uit ons aanbod voor gebrevetteerde duikers.

Tugboat

Genoemd naar het wrakje van een sleepboot biedt deze duikstek veel bijzonders. Naast een duik over een uitgebreide koraaltuin richting Directors bay, behoort een duik naar de nabijgelegen aanlegsteiger voor zeeschepen ook tot de mogelijkheden. Tussen de lange, prachtig begroeide steigerpalen, waar menig zeepaardje zijn thuis vindt, zorgt de zon vaak voor spectaculaire lichteffecten. Beide duiken eindig je ondiep langs het sleepbootwrakje dat veel van zijn glorie verloren heeft maar juist daardoor mooie inkijkjes biedt met prachtige fotomogelijkheden.

Director’s bay

Gelegen op voormalig terrein van Shell bereik je via een stenen trap het koraalstenen strand van Directorsbay. Na een spectaculaire afdaling tussen twee rotswanden biedt deze duikstek
verschillende duikmogelijkheden. Duikend langs steile prachtig begroeide rotswanden biedt deze duikstek inspirerende vergezichten. De grotere zandplekken zijn voor diverse soorten stingrays uitstekende fourageerplekken. Zeepaardjes vinden een schuilplaats tussen de overblijfselen van wat ooit een uitgestrekte zwem kooi was, gemaakt voor het personeel van Shell. Deze duikstek biedt ook de gelegenheid om een driftduik te maken naar de verderop gelegen Tugboat.

Barbara Beach

Genoemd naar het tegenovergelegen strand, biedt deze duikstek een prachtige gelegenheid voor een lange, ondiepe duik langs uitgestrekte velden elkhornkoraal. Naast talloze soorten vis vinden tussen het vele grootwaaierkoraal ook verschillende soorten zeeschildpadden hun thuis. Een ontmoeting met een ongevaarlijke verpleegsterhaai is hier geen zeldzaamheid. Deze duikstek biedt ook de gelegenheid om een driftduik te maken naar de verderop gelegen Directors Bay.

Divers Leap

Vanuit land bezien ligt Divers Leap links naast de ingang van de Jan Thiel baai. De prachtig begroeide wand van deze dive site strekt zich uit tot aan de ingang van de Caracasbaai.

Sandy’s plateau

Sandy`s Plateau ligt vanuit land bezien rechts van de Jan Thiel baai. Het plateau is uitbundig begroeid met prachtig soft en hardkoraal waartussen enkele keren een slapende nurse shark is aangetroffen. In de put van de baai ligt een klein zeilbootje afgezonken genaamd “De Strea”. Het is mooi begroeid en veel vis vind er een schuilplaats.

Oswaldo`s drop off

Voor het strand van Mambo Beach, achter de golfbreker vind men de duikplaats Oswaldo`s Drop off. Hier vind men een uitgebreide “coral nursery” waar jonge vooral staghorn en elkhorn koralen opgroeien en worden uitgezet.

Marie Pampoen

Het strandje van het vissershaventje van Marie Pompoen biedt toegang tot een van de mooiste duikplekken op Curaçao. Over een uitgestrekt soft en hard koraalveld bereik je uiteindelijk een groot veld van sloopafval. Over het ontstaan ervan doen verschillende verhalen de ronde. Het meest waarschijnlijk is dat hier in de jaren zestig, de tijd dat het woord milieubewustzijn nog moest worden uitgevonden allerlei bouwafval en grootindustrieel werd gedumpt. Laat je verrassen door de spectaculair begroeide overblijfselen van o.a. auto ́s, boten, oude machines, heipalen en ijzeren balken. Ook hier zijn op de zandplekken vaak stingrays te vinden. Marie pompoen biedt bovendien als een van de weinige duikstekken op Curaçao in bepaalde jaargetijden de mogelijkheid om te genieten van spectaculaire “bait-balls” van masbangus, een kleine vissoort.

Superior Producer

Even buiten de St Anna baai, de haven ingang, ligt op een diepte van dertig meter het wrak van de “Superior Producer “.Gezonken in 1977 staat het wrak dicht bij de twee cruise-ship terminals, perfect rechtop. Inmiddels prachtig begroeid biedt het een schuilplek voor talloze vissoorten waaronder baracuda’s en grote scholen tarpons. Ook macro liefhebbers komen hier volledig aan hun trekken. De “Superior” is een van de meest populaire wrakken op Curaçao. Met de wijd open laadruimte en de gemakkelijk toegankelijke stuurhut behoort de “Superior “tot de wereld top tien van te beduiken scheepswrakken. Het wrak ligt op honderdvijftig meter uit de kust maar is alleen toegankelijk voor ervaren duikers en op dagen dat havenautoriteiten dit toestaan.

Small Harbor

Net achter de waterfabriek, in een kleine vriendelijke vissersgemeenschap, geeft een smal pad toegang tot de zee. Voorbij de waterinlaat van de ontziltingsinstallatie daal je af naar een wand met veel soft koraal.

Snake bay

Verborgen tussen enkele vakantie appartementen ligt vlakbij het dorpje Boca Sami, het strandje van Snake Bay, zo genoemd vanwege het grote aantal murenes dat er vroeger voorkwam. Snake bay kent een gezond, aflopend heuvelachtig rif.

Vaersenbaai

Vaerssenbay wordt tegenwoordig Kokomo beach genoemd naar het strandpaviljoen op deze plek. Deze populaire toeristen bestemming heeft een gezond rif met uitstekende duikmogelijkheden. Ook is er een redelijke kans om zeepaardjes en stingrays te zien. Duikend langs het heuvelachtige aflopende rif zie je het wrak van een groot ponton tegen dat in vroeger dagen gebruikt werd om hier autowrakken te dumpen. Bij een zorgvuldige duikplanning bestaat de mogelijkheid om vanaf een diepte van achttien meter de nauwelijks herkenbare restanten van autowrakken, de “carpile “, te zien. Wel is op ongeveer drieëndertig meter het nagenoeg intacte wrak van een vijftiger jaren pick-up truck te zien. Bij goed zicht is ook het wrak van een sleepboot zichtbaar dat op een diepte van ongeveer vijfenvijftig meter ligt.

Porto Marie

Porto Marie is een langgerekt populair toeristenstrand met uitstekende voorzieningen. Het
uitgestrekte dubbel rif is gemakkelijk toegankelijk en biedt met zijn uitbundig onderwaterleven geweldige mogelijkheden om diverse duiken te plannen.

Cas abou

Deze populaire, druk bezochte locatie wedijvert met Porto Marie om de titel mooiste strand van het eiland. Het uitgestrekte hagelwitte zandstrand biedt een gemakkelijke toegang tot het kristal heldere water met zijn uitbundige onderwaterleven.

Playa Lagun

Gelegen tussen twee opgaande rotswanden ligt het bij de lokale bevolking zeer populaire strandje van Lagun. Even uit de kust ligt een gezond rif met een uitbundig onderwaterleven. Op deze locatie worden aan de waterlijn regelmatig zeeschildpadden gespot.

Playa Piskado

Playa Piskado ook wel Playa Grandi genoemd is een druk bezocht vissersstrandje. Meerdere keren per dag zwemmen grote aantallen zeeschildpadden rond de aanlegsteiger om zich te goed te doen aan visafval. De schilpadden zijn gewend aan de nabijheid van duikers en snorkelaars en dit biedt uitstekende fotomogelijkheden. Het kleurrijke rif is gezond en net als op Marie Pompoen is ook hier de kans vrij groot dat je “bait-balls” masbangus tegenkomt.

Playa Kalki

Op de uiterste westpunt van Curaçao ligt Playa Kalki, ook wel Alice in Wonderland genoemd. Een steile trap biedt toegang tot een koraalstrand, vanwaar het even uitzwemmen is naar het aflopende rif. Het water is visrijk en in het ondiepe gedeelte vinden opvallend veel naaktslakken hun thuis.

Playa Jeremy

Playa Kleine Knip

Playa Largu

San Juan

Enkele Gidsduik
(zonder uitrusting)
ANG 90,-
  • Inclusief uitrusting:
  • ANG 125,-
Duikdag (2 duiken)
(zonder uitrusting)
ANG 165,-
  • Inclusief uitrusting:
  • ANG 200,-
WhatsApp logo
Stuur ons een berichtje via WhatsApp
Stuur een berichtje via Facebook Messenger
email
Stuur je ons liever een mailtje? Laat maar komen!