Gidsduiken

Plan je een (duik)vakantie naar curaçao en wil je genieten van de mooiste duikplekken die
Curaçao te bieden heeft? Neem dan contact op met ons! Met ondertussen meer als 3000 duiken gemaakt op dit mooie eiland zijn wij zeer ervaren met het duiken op Curaçao.
Laat ons je meenemen naar de mooiste plekken en samen gaan we prachtige duiken maken.
We duiken in groepjes van maximaal 4 personen en we nemen alle tijd om optimaal te genieten!
De duiken duren zolang de luchtvoorraad het toelaat.
Je kan 1 duik plannen in de ochtend of middag. 2 duiken achter elkaar in de ochtend of middag.
Of we maken er een mooie duik dag van! Jouw wensen zijn in gezamenlijk overleg bijna altijd mogelijk!

Waar kan je duiken op Curaçao?

Dit is een kleine selectie van de 80+ duikplekken die curaçao te bieden heeft.
Elke plek heeft zijn eigen bijzonderheden en dat maakt het duiken op curaçao ook zo leuk.
We duiken niet alleen op deze plekken maar overal op het eiland!

HEB JE AL EEN TIJD NIET GEDOKEN DAN DOEN WE GRAAG EEN OPFRISDUIK.
VOORAF AAN DE DUIK DOEN WE EEN EXTRA UITGEBREIDE BRIEFING EN 3 OEFENINGEN.

Prijs: 1 duik €70,- of 140 NAF
2 duiken €120,- of 225,- NAF
Met eigen uitrusting kan uiteraard gedoken worden.
De prijs is dan €50,-voor 1 duik of €90,- voor 2 duiken.

Duikplekken op Curaçao. Dit is een kleine selectie van duikstekken die we aanbieden aan gebrevetteerde duikers.

Tugboat

Deze duiklocatie is vernoemd naar het wrak van een sleepboot en heeft veel bijzondere kenmerken. Naast een duik over een uitgestrekte koraaltuin richting de baai van Directors, is een duik naar het nabijgelegen dok voor zeeschepen ook een optie. Tussen de lange, prachtig begroeide steigerpalen, waar veel zeepaardjes hun thuis vinden, zorgt de zon vaak voor spectaculaire lichteffecten. Beide duiken eindigen ondiep bij het sleepbootwrak dat veel van zijn glorie heeft verloren, maar daardoor prachtige uitzichten biedt met mooie fotomogelijkheden.

Barbara Beach

Deze duikstek, genoemd naar het tegenoverliggende strand, biedt een prachtige gelegenheid voor een lange, ondiepe duik langs uitgestrekte velden van Elkhorn koraal. Naast talloze vissoorten vinden ook verschillende soorten zeeschildpadden hun thuis tussen de vele grote waaierkoralen. Een ontmoeting met een onschuldige verpleegsterhaai is hier geen zeldzaamheid. Deze duikstek biedt ook de mogelijkheid om een driftduik te maken naar Directors Bay verderop.

Sandy's platteau

Vanaf het land gezien ligt Sandy`s Plateau rechts van de Jan Thiel baai. Het plateau is overvloedig bedekt met prachtig zacht en hard koraal, waartussen verschillende keren een slapende verpleegsterhaai is gevonden. In de put van de baai is een klein zeilbootje gezonken met de naam "de Strea". Het is mooi begroeid en veel vissen vinden hier beschutting.

Marie Pampoen

Het strand van de vissershaven van Marie Pompoen biedt toegang tot een van de mooiste duiklocaties op Curaçao. Uiteindelijk bereik je een groot veld met sloopafval boven een uitgestrekt veld met zacht en hard koraal. Er doen verschillende verhalen de ronde over de oorsprong. Waarschijnlijk werd hier in de jaren 1960 allerlei bouw- en industrieel afval gedumpt, toen het woord milieubewustzijn nog moest worden uitgevonden. Laat je verrassen door de spectaculair overwoekerde overblijfselen van auto's, boten, oude machines, palen en ijzeren balken. Ook hier vind je vaak pijlstaartroggen op de zandplekken. Marie pampoen is ook een van de weinige duikplekken op Curaçao waar je in bepaalde seizoenen kunt genieten van spectaculaire "bait-balls" van masbangus, een kleine vissoort.

Small Harbor

Net achter de waterfabriek, in een kleine vriendelijke vissersgemeenschap, geeft een smal pad toegang tot de zee. Na de waterinlaat van de ontziltingsinstallatie daal je af naar een wand met veel zacht koraal.

Vaersenbaai (kokomo beach)

Vaerssenbay heet nu Kokomo beach naar het strandpaviljoen op deze plek. Deze populaire toeristische bestemming heeft een gezond rif met uitstekende duikmogelijkheden. Er is ook een goede kans om zeepaardjes en pijlstaartroggen te zien. Duikend langs het heuvelachtig aflopende rif zie je het wrak van een groot ponton dat vroeger werd gebruikt om autowrakken te dumpen. Met een zorgvuldige duikplanning is het mogelijk om de nauwelijks herkenbare overblijfselen van autowrakken, de "carpile", vanaf een diepte van achttien meter te zien. Op ongeveer drieëndertig meter zie je het bijna intacte wrak van een pick-up truck uit de jaren vijftig. Bij goed zicht is het wrak van een sleepboot zichtbaar op een diepte van ongeveer vijfenvijftig meter.

Cas abou

Deze populaire, drukbezochte locatie wedijvert met Porto Marie om de titel van het mooiste strand van het eiland. Het uitgestrekte hagelwitte zandstrand biedt gemakkelijk toegang tot het kristalheldere water met een overvloed aan zeeleven.

Playa Piskado

Playa Piskado, ook bekend als Playa Grandi, is een populair vissersstrand. Meerdere keren per dag zwemmen grote aantallen zeeschildpadden rond de steiger om zich te voeden met visafval. De schildpadden zijn gewend aan de nabijheid van duikers en snorkelaars en dit biedt uitstekende fotomogelijkheden. Het kleurrijke rif is gezond en net als bij Marie Pompoen is de kans groot dat je "bait-balls" masbangus tegenkomt.

Playa Jeremy

Info volgt binnenkort.

Playa Largu

Info volgt binnenkort

San Juan

Info volgt binnenkort.

Director’s bay

Gelegen op een voormalig Shell-terrein bereik je via een stenen trap het koraalstenen strand van Directorsbay. Na een spectaculaire afdaling tussen twee rotswanden biedt deze duikstek
verschillende duikmogelijkheden. Duiken langs steile, prachtig begroeide rotswanden biedt inspirerende uitzichten. De grotere zandplekken zijn uitstekende foerageerplekken voor verschillende soorten pijlstaartroggen. Zeepaardjes schuilen tussen de overblijfselen van wat ooit een grote zwemkooi was voor Shell-personeel. Deze duikstek biedt ook de mogelijkheid om een driftduik te maken naar de nabijgelegen Tugboat.

Divers Leap

Vanaf het land gezien ligt Divers Leap links van de ingang van de Jan Thiel baai. De prachtig begroeide wand van deze duikstek strekt zich uit tot aan de ingang van de Caracasbaai.

Mambo Beach

Voor het strand van Mambo Beach, achter de golfbreker, ligt de duikstek Oswaldo`s Drop off. Hier vind je een uitgebreide "koraalkwekerij" waar vooral jonge hertshoorn- en elkhoornkoralen opgroeien en worden uitgezet.

Superior Producer

Net buiten St Anna Bay, de ingang van de haven, ligt het wrak van de "Superior Producer" op dertig meter diepte. Het wrak werd in 1977 gezonken en staat perfect rechtop bij de twee terminals voor cruiseschepen. Het is nu prachtig overdekt en biedt beschutting aan talloze vissoorten, waaronder baracuda's en grote scholen tarpons. Macroliefhebbers komen hier ook aan hun trekken. De "Superior" is een van de populairste wrakken op Curaçao. Met zijn grote open laadruimte en gemakkelijk toegankelijke stuurhut is de "Superior" een van de tien beste wrakken ter wereld om te duiken. Het wrak ligt honderdvijftig meter uit de kust, maar is alleen toegankelijk voor ervaren duikers en op dagen dat de havenautoriteiten het toestaan.

Snake bay

Verscholen tussen enkele vakantieappartementen ligt bij het dorp Boca Sami het strand van Snake Bay, zo genoemd vanwege het grote aantal murenen dat hier vroeger voorkwam. Snake bay heeft een gezond, glooiend heuvelachtig rif.

Porto Marie

Porto Marie is een langgerekt populair toeristenstrand met uitstekende faciliteiten. Het uitgestrekte dubbele rif is gemakkelijk toegankelijk en met zijn uitbundige onderwaterleven biedt het geweldige mogelijkheden om verschillende duiken te plannen.

Playa Lagun

Tussen twee oplopende rotswanden ligt het zeer populaire strand van Lagun bij de plaatselijke bevolking. Vlak voor de kust ligt een gezond rif met een uitbundig onderwaterleven. Op deze locatie worden regelmatig zeeschildpadden aan de waterlijn gespot.

Playa Kalki

Playa Kalki, ook bekend als Alice in Wonderland, ligt op de uiterste westpunt van Curaçao. Een steile trap biedt toegang tot een koraalstrand, waar je een duik kunt nemen naar het aflopende rif. Het water is rijk aan vis en opvallend veel naaktslakken vinden hun thuis in het ondiepe gebied.

Playa Kleine Knip

Info volgt binnenkort.

Enkele duik

€70,- of Naf140,-
/ per duik

Inclusief alle benodigde duikuitrusting.

Duikdag, 2x

€120,- of Naf225,-
/ voor 2 duiken

Inclusief alle benodigde duikuitrusting.