Gidsduiken

Plan je een (duik)vakantie naar curaçao en wil je genieten van de mooiste duikplekken die
curaçao te bieden heeft? Neem dan contact op met ons! Met ondertussen meer als 3000 duiken gemaakt op dit mooie eiland zijn wij zeer ervaren met het duiken op curaçao.
Laat ons je meenemen naar de mooiste plekken en samen gaan we prachtige duiken maken.
We duiken in groepjes van maximaal 4 personen en we nemen alle tijd om optimaal te genieten!
De duiken duren zolang de luchtvoorraad het toelaat.
Je kan 1 duik plannen in de ochtend of middag. 2 duiken achter elkaar in de ochtend of middag.
Of we maken er een mooie duik dag van! Jouw wensen zijn in gezamenlijk overleg bijna altijd mogelijk!

.

Waar kan je duiken op Curaçao?

Dit is een kleine selectie van de 80+ duikplekken die curaçao te bieden heeft.
Elke plek heeft zijn eigen bijzonderheden en dat maakt het duiken op curaçao ook zo leuk.
We duiken niet alleen op deze plekken maar overal op het eiland!

HEB JE AL EEN TIJD NIET GEDOKEN DAN DOEN WE GRAAG EEN OPFRISDUIK.
VOORAF AAN DE DUIK DOEN WE EEN EXTRA UITGEBREIDE BRIEFING EN 3 OEFENINGEN.

Prijs: 1 duik €70,- of 140 NAF
2 duiken €120,- of 240 NAF
Met eigen uitrusting kan uiteraard gedoken worden.
De prijs is dan €50,-voor 1 duik of €90,- voor 2 duiken.


Tugboat

Genoemd naar het wrakje van een sleepboot biedt deze duikstek veel bijzonders. Naast een duik over een uitgebreide koraaltuin richting Directors bay, behoort een duik naar de nabijgelegen aanlegsteiger voor zeeschepen ook tot de mogelijkheden. Tussen de lange, prachtig begroeide steigerpalen, waar menig zeepaardje zijn thuis vindt, zorgt de zon vaak voor spectaculaire lichteffecten. Beide duiken eindig je ondiep langs het sleepbootwrakje dat veel van zijn glorie verloren heeft maar juist daardoor mooie inkijkjes biedt met prachtige fotomogelijkheden.

Director’s bay

Gelegen op voormalig terrein van Shell bereik je via een stenen trap het koraalstenen strand van Directorsbay. Na een spectaculaire afdaling tussen twee rotswanden biedt deze duikstek
verschillende duikmogelijkheden. Duikend langs steile prachtig begroeide rotswanden biedt deze duikstek inspirerende vergezichten. De grotere zandplekken zijn voor diverse soorten stingrays uitstekende fourageerplekken. Zeepaardjes vinden een schuilplaats tussen de overblijfselen van wat ooit een uitgestrekte zwem kooi was, gemaakt voor het personeel van Shell. Deze duikstek biedt ook de gelegenheid om een driftduik te maken naar de verderop gelegen Tugboat.

Divers Leap

Vanuit land bezien ligt Divers Leap links naast de ingang van de Jan Thiel baai. De prachtig begroeide wand van deze dive site strekt zich uit tot aan de ingang van de Caracasbaai.

Sandy’s plateau

Sandy`s Plateau ligt vanuit land bezien rechts van de Jan Thiel baai. Het plateau is uitbundig begroeid met prachtig soft en hardkoraal waartussen enkele keren een slapende nurse shark is aangetroffen. In de put van de baai ligt een klein zeilbootje afgezonken genaamd “De Strea”. Het is mooi begroeid en veel vis vind er een schuilplaats.

Marie Pampoen

Het strandje van het vissershaventje van Marie Pompoen biedt toegang tot een van de mooiste duikplekken op Curaçao. Over een uitgestrekt soft en hard koraalveld bereik je uiteindelijk een groot veld van sloopafval. Over het ontstaan ervan doen verschillende verhalen de ronde. Het meest waarschijnlijk is dat hier in de jaren zestig, de tijd dat het woord milieubewustzijn nog moest worden uitgevonden allerlei bouwafval en grootindustrieel werd gedumpt. Laat je verrassen door de spectaculair begroeide overblijfselen van o.a. auto ́s, boten, oude machines, heipalen en ijzeren balken. Ook hier zijn op de zandplekken vaak stingrays te vinden. Marie pompoen biedt bovendien als een van de weinige duikstekken op Curaçao in bepaalde jaargetijden de mogelijkheid om te genieten van spectaculaire “bait-balls” van masbangus, een kleine vissoort.

Superior Producer

Even buiten de St Anna baai, de haven ingang, ligt op een diepte van dertig meter het wrak van de “Superior Producer “.Gezonken in 1977 staat het wrak dicht bij de twee cruise-ship terminals, perfect rechtop. Inmiddels prachtig begroeid biedt het een schuilplek voor talloze vissoorten waaronder baracuda’s en grote scholen tarpons. Ook macro liefhebbers komen hier volledig aan hun trekken. De “Superior” is een van de meest populaire wrakken op Curaçao. Met de wijd open laadruimte en de gemakkelijk toegankelijke stuurhut behoort de “Superior “tot de wereld top tien van te beduiken scheepswrakken. Het wrak ligt op honderdvijftig meter uit de kust maar is alleen toegankelijk voor ervaren duikers en op dagen dat havenautoriteiten dit toestaan.

Small Harbor

Net achter de waterfabriek, in een kleine vriendelijke vissersgemeenschap, geeft een smal pad toegang tot de zee. Voorbij de waterinlaat van de ontziltingsinstallatie daal je af naar een wand met veel soft koraal.

Snake bay

Verborgen tussen enkele vakantie appartementen ligt vlakbij het dorpje Boca Sami, het strandje van Snake Bay, zo genoemd vanwege het grote aantal murenes dat er vroeger voorkwam. Snake bay kent een gezond, aflopend heuvelachtig rif.

Vaersenbaai (kokomo beach)

Vaerssenbay wordt tegenwoordig Kokomo beach genoemd naar het strandpaviljoen op deze plek. Deze populaire toeristen bestemming heeft een gezond rif met uitstekende duikmogelijkheden. Ook is er een redelijke kans om zeepaardjes en stingrays te zien. Duikend langs het heuvelachtige aflopende rif zie je het wrak van een groot ponton tegen dat in vroeger dagen gebruikt werd om hier autowrakken te dumpen. Bij een zorgvuldige duikplanning bestaat de mogelijkheid om vanaf een diepte van achttien meter de nauwelijks herkenbare restanten van autowrakken, de “carpile “, te zien. Wel is op ongeveer drieëndertig meter het nagenoeg intacte wrak van een vijftiger jaren pick-up truck te zien. Bij goed zicht is ook het wrak van een sleepboot zichtbaar dat op een diepte van ongeveer vijfenvijftig meter ligt.

Porto Marie

Porto Marie is een langgerekt populair toeristenstrand met uitstekende voorzieningen. Het
uitgestrekte dubbel rif is gemakkelijk toegankelijk en biedt met zijn uitbundig onderwaterleven geweldige mogelijkheden om diverse duiken te plannen.

Cas abou

Deze populaire, druk bezochte locatie wedijvert met Porto Marie om de titel mooiste strand van het eiland. Het uitgestrekte hagelwitte zandstrand biedt een gemakkelijke toegang tot het kristal heldere water met zijn uitbundige onderwaterleven.

Playa Lagun

Gelegen tussen twee opgaande rotswanden ligt het bij de lokale bevolking zeer populaire strandje van Lagun. Even uit de kust ligt een gezond rif met een uitbundig onderwaterleven. Op deze locatie worden aan de waterlijn regelmatig zeeschildpadden gespot.

Playa Piskado

Playa Piskado ook wel Playa Grandi genoemd is een druk bezocht vissersstrandje. Meerdere keren per dag zwemmen grote aantallen zeeschildpadden rond de aanlegsteiger om zich te goed te doen aan visafval. De schilpadden zijn gewend aan de nabijheid van duikers en snorkelaars en dit biedt uitstekende fotomogelijkheden. Het kleurrijke rif is gezond en net als op Marie Pompoen is ook hier de kans vrij groot dat je “bait-balls” masbangus tegenkomt.

Playa Kalki

Op de uiterste westpunt van Curaçao ligt Playa Kalki, ook wel Alice in Wonderland genoemd. Een steile trap biedt toegang tot een koraalstrand, vanwaar het even uitzwemmen is naar het aflopende rif. Het water is visrijk en in het ondiepe gedeelte vinden opvallend veel naaktslakken hun thuis.

Playa Jeremy

Playa Jeremi is een mooie beschutte baai, waar je prachtige duiken kunt maken. Je zwemt voorbij een zandplaat om vervolgens het koraal te bereiken. Aan de randen van de baai vind je de koralen tussen 9 en 12 meter en in het midden van 12 tot 15 meter. Aan de noordkant steekt een grote rots uit het water die prachtig begroeid is met oranje bekerkoralen. Maak je safetystop langs de rotswand, het krioelt hier van de kleine vissen.

Playa Kleine Knip

Kenepa of Kleine Knip leent zich prima om te duiken, zwemmen en piknicken. Tussen de 10 en 25 meter staat mooi en gezond koraal. Op grotere diepte wordt Kenepa vooral zanderig. Kleine Knip is vernoemd naar het landhuis Knip en is een geliefde plek voor de locals. Ze komen hier graag met de hele familie toe.

San Juan

Landhuis San Juan is via een zandweg bereikbaar. Als het geregend heeft is dit niet voor elke auto toegankelijk! Aangekomen bij het oude landhuis betaal je 10,-Naf entree per auto en mag je verder rijden. Je hebt de keuze uit 4 stranden. Ontdek ze allemaal! Alle 4 zijn ze erg mooi om te duiken.

Enkele Gidsduik
met uitrusting
€70,-
of 140 NAF
  • zonder uitrusting:
  • €50,- of NAF 100,-
Duikdag (2 duiken)
met uitrusting
€ 120,-
of 240 NAF
  • zonder uitrusting:
  • €90 of ANG 180,-
WhatsApp logo
Stuur ons een berichtje via WhatsApp
Stuur een berichtje via Facebook Messenger
email
Stuur je ons liever een mailtje? Laat maar komen!

Overige diensten
Gidsduiken

padi-neg