PADI Rescue Diver

Leren duiken bij Cura Dive

Voor veel duikers is de PADI Rescue Diver-cursus een uitdagende en waardevolle ervaring. Ze leren hoe problemen tijdens een duik te voorkomen. Ze worden zelfverzekerder in hun duikvaardigheden, zijn hierdoor een betere buddy en kunnen andere duikers, indien nodig, de helpende hand bieden.

In deze cursus oefen je vaardigheden, gericht op het oplossen van problemen, totdat deze een tweede natuur voor je worden. Daarnaast is de cursus gewoon leuk! Het gaat om een serieus onderwerp maar tussen de bedrijven door wordt er doorgaans ook heel wat afgelachen.

Voor wie is deze cursus?

PADI (Junior) Adventure Open Water Divers van minimaal 12 jaar oud die ook de Underwater Navigation Adventure Dive (onderwaternavigatie) hebben gedaan mogen deelnemen aan de Rescue Diver-cursus.
Elke deelnemer moet in de afgelopen 24 maanden ook de Emergency First Response Primaire en Secundaire Zorg-cursus (reanimatie en eerste hulp) hebben gevolgd. Je kunt deze cursus echter ook tijdens de Rescue Diver-cursus volgen. Bovendien kan je instructeur gelijktijdig met de cursus ook de PADI Emergency Oxygen Provider-cursus geven.

Wat ga je leren?

De PADI Rescue Diver-cursus bereidt je voor op het omgaan met ernstige en minder ernstige duiknoodgevallen, Aan de hand van theorie en reddingsoefeningen leer je waar je op moet letten en hoe je moet reageren. Tijdens reddingsscenario’s pas je je kennis en vaardigheden toe.
Je leert hoe je jezelf kan redden. Je leert hoe je stress bij andere duikers kunt herkennen en ermee om moet gaan. Je leert omgaan met een noodgeval en met nooduitrusting en je leert hoe je paniekerige of bewusteloze duikers moet redden.
Je zult gebruik maken van je basisduikuitrusting en van een pocketmasker om aan de wateroppervlakte te kunnen beademen. Tijdens de oefeningen zul je ook gaan werken met een zuurstofsysteem, drijfmiddelen, markeringsboeien en wellicht zelfs een reanimatiepop. Je PADI Instructor zal de uitrusting die je nodig hebt met je doornemen en kan je adviseren om extra uitrusting aan te schaffen.

Cursus duur: 3 dagen. Inclusief Emergency First Response cursus: 4 dagen

Rescue dive cursus
ANG 800,-
  • ± € 397 of $ 446
Rescue dive cursus + EFR
ANG 950,-
  • ± € 461 of $ 518

Klaar om er in te duiken?

Neem contact met ons op om je PADI Rescue Diver Cursus in te plannen.

WhatsApp logo
Stuur ons een berichtje via WhatsApp
Stuur een berichtje via Facebook Messenger

email
Stuur je ons liever een mailtje? Laat maar komen!